Kézművesek várják a vendégeket

2022.06.02. 07:00

Első alkalommal tart tematikus napot a Göcseji Kézműves Egyesület

Június 10- én pénteken, a kézművesség világnapján első alkalommal tart tematikus napot a Göcseji Kézműves Egyesület a Városi Civil Alap támogatásával a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piacon.

Mozsár Eszter

Az I. Göcseji Kézműves Nap részleteiről Horváth István, Tolvaj Márta és Nikitscher Bernadette beszélt Fotó: Fehér Márk

A hagyományteremtő szándékkal létrehozott programra 7 és 14 óra között várják az érdeklődőket. A rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón Tolvaj Márta önkormányzati főtanácsadó kiemelte, az áprilisban nyílt létesítményben az elmúlt hetekben a kézművesek folyamatosan tartják foglalkozásaikat, s több ismeretterjesztő előadást, rendezvényt, kiállítást szerveztek már, köztük a gyermeknapi Kézműves Kavalkádot. Nikitscher Bernadette szakmai koordinátor a világnapi programmal kapcsolatban elmondta: a polgármesteri megnyitó után többek között a Zala Táncegyüttes, a Binkó Táncegyüttes, a Tekerős Barátok és a Szélrózsa Néptáncegyüttes lép fel, illetve a Gyenesdiási Dalárda Zalai ivónóták címmel csárdajelenetet ad elő, rajtuk kívül Szandi és Pál Kriszta koncertezik. A helyi vásár a hévízi és a szécsiszigeti kézművesekkel egészül ki. Románné Hadri Veronika a Pannónia- csipkéről tart előadást, mellette mesterségbemutatók várják az érdeklődőket. A kiállítás ezúttal régi mesterek és ma élő kézművesek alkotásaiból válogat. Horváth István, a Vásárcsarnok igazgatója hozzátette, ugyancsak június 10-ével kezdődő hétvégén tartják a hagyományos és közkedvelt epernapokat a piacon, amikor akciósan vásárolható a finom gyümölcs, valamint szombaton 9–11 óra között Sümegi István mesterszakács bemutatóval egybekötött kóstolásra invitálja az ínyenceket, a Piac Bisztro pedig epres fagylaltot kínál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában