Kicsiknek és nagyoknak

2022.06.20. 14:30

Családi napot tartottak Gutorföldén

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínáltak programot a hétvégén megrendezett családi napon a településen az Együtt Gutorföldéért Egyesület szervezésében.

Korosa Titanilla

A főzőverseny nyertesei, a Pingwin Kft.

A civil szervezet elnöke, Novotnik Mihály elmondta, hogy a korábban tervezett gyereknapi programjuk elmaradt, ezt pótolták most, ám nem csak a gyermekeket, hanem szüleiket is igyekeztek megszólítani. A kisebbeket a kora délután kezdődő családi napon népi játszótér, textilfestés, ugrálóvár, óriás foci is várta, míg a rodeó bikát a nagyobbak is kipróbálhatták. A családoknak, baráti társaságoknak főzőversenyt hirdettek, méghozzá meghatározott "téma" szerint. Ez alkalommal babos ételeket kellett felvonultatni a zsűri előtt, az alapanyagot a szervezők biztosították. A jó hangulatban zajló programon hét csapat is nevezett a főzésre, közülük a helyi fiatalok nyerték el az elsőséget és az ajándékkosarat göcseji csülkös-babos káposztával. Az Együtt Gutorföldéért Egyesület tagjai, ahogy más általuk szervezett eseményeken, úgy ez alkalommal is gondoskodtak a vendéglátásról, a látogatóknak egy nagy bográcsban babgulyást főztek. 

A civil szervezet elnöke továbbá arról is beszámolt, hogy a falu központjában általuk használt egyházi tulajdonú területet, ahova néhány éve tündérkertet létesítettek, a szombathelyi egyházmegye, illetve dr. Székely János megyéspüspök nemrég 20 évre szívességi használatra rendelkezésükre bocsátotta a helyi plébános, Bognár István kezdeményezésére. 

Az egyesület következő programja az ifj. Tuboly Zoltán erdész emlékére szervezett túra lesz júliusban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában