Zene, játék, vidámság,

2022.06.11. 08:00

Civil udvar nyílik az Európa téren az EgerszegFeszt részeként

Lesz zene, játék, vidámság, kutya, macska és még sok minden más a Civil Udvarban, amely a megyeszékhelyi Európa téren várja majd az érdeklődőket jövő szombaton az EgerszegFeszt részeként. A programról pénteken a Civil Központban tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

Horváth Rita elmondta: idén is meghirdették Az Év Zala Megyei Adományozója díjat Fotó: Pezzetta

Mint a központ vezetője, Horváth Rita hangsúlyozta, a megyeszékhely közösségi életét reprezentáló szervezetek közül – tekintettel a rendelkezésre álló helyre – tizenöt vesz részt a 10–17 óra között tartandó programon. Minden korosztály számára kínálnak majd interaktív foglalkozásokat a civil szervezetek, köztük például a 38 zalai nyugdíjasklubot tömörítő Életet az Éveknek megyei szervezete is.

Mint elnökhelyettesük, Vidovicsné Bene Erzsébet lapunknak elmondta, az információk mellett náluk puzzle is várja a látogatókat. A negyven zalai családdal kapcsolatban álló Down Mosolyambulancia Egyesület pedig a kvízjátékos, rajzolós interaktív foglalkozások mellett bemutatja a Down-szindrómás gyerekekről jótékonysági fotózáson készült 18 képet.

Erről már Molnár-Péter Tímea, az egyesület elnöke számolt be. Rajtuk kívül találkozhatunk az autistákat támogató civil szervezettel, valamint a nagycsaládosok egyesületével is.

Zenés, játékos ügyességi foglalkozással várja az érdeklődőket majd a Zalaegerszegi Vegyeskar, elsősegélynyújtást mutatnakbeésgyakoroltatnaka Vöröskereszt szakemberei, míg a négylábúak patrónusait a Bogáncs Állatmenhely, valamint a macskákat pártfogoló Bársonytalp egyesület képviseli. Horváth Rita a tájékoztatón kitért arra is, hogy idén is meghirdették Az Év Zala Megyei Adományozója díjat, ezzel kívánják elismerni az egyesületek támogatóit, és ehhez várják az ajánlásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában