Változatlan az érdeklődés

2022.06.29. 11:30

Biztos életpályát kínál napjainkban is a keszthelyi VSZK

A VSZK-ba jelentkezők számában a szakképzések esetében némi visszaesés tapasztalható, a technikum iránt viszont változatlan az érdeklődés.

Péter B. Árpád

Fisli István a tanácskozáson bemutatta az iskolát. Céljuk, hogy minél több fiatalt megnyerjenek a turizmusnak, vendéglátásnak Fotó: PBÁ

Erről is beszélt lapunknak Fisli István, a keszthelyi intézmény vezetője a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesületének minapi taggyűlése és szakmai napja előtt, amelynek az iskola adott otthont. 

– Látható, hogy az országos szakképzés-irányítás mindent megtesz és elkövet, hogy minél többen válasszák az oktatás ezen irányát – fogalmazott Fisli István –, a technikusképzést pedig akár a gimnáziumok alternatívájaként is aposztrofálhatjuk. Természetesen nekünk is érdekünk, hogy minél több fiatalt megnyerjünk a turizmus és a vendéglátás területének, amely biztos életpályát kínál napjainkban is. 

Az intézményvezető kiemelte: fontos küldetése az iskolának, hogy biztosítsa a minőségi szakember-utánpótlást például azért, hogy a Balaton térségében minél több helyi kötődésű fiatal állhasson munkába. 

A VSZK-ban most mintegy 400 diák tanul, ami a 15-20 évvel ezelőttihez képest csökkenő tendenciát mutat, de ez az egész ország képzőintézményeire jellemző, tette hozzá, leszögezve: természetesen ők is mindent elkövetnek azért, hogy a hazai turizmusban és vendéglátásban minél több, jól felkészült szakember dolgozzon. 

A tanévre visszatekintve felelevenítette, több kollégát elveszítettek, ami rányomta bélyegét az elmúlt hónapokra, s a vírushelyzet sem kedvezett a munkának, hiszen az oltatlanok hosszabb időn át csak online módon tanulhattak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában