Sporttörténelmi esemény lesz

2022.05.04. 16:39

Örömünnepre készülnek Nagykanizsán a vasárnapi Giro szakaszhajráján

Sporttörténelmi esemény lesz, ahogy áthalad a városon a 105. Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny mezőnye - hangzott el szerdán a polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatón.

Benedek Bálint

Radics Bálint és Balogh László örömünnepre várja a kanizsaiakat Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

A tudnivalókról és az esemény részleteiről Balogh László polgármester és Radics Bálint önkormányzati képviselő beszélt.

- A nemzetközi mezőnye előreláthatóan 14 óra után nem sokkal száguld át a városon - mondta Balogh László. - Kanizsán részhajrá lesz, a sprinterek a pontversenyben a ciklámen trikóért versenyeznek majd. Örömünnep lesz a közösség számára, melyből szeretnénk, ha minél többen kivennék részüket. A Széchenyi téren az érdeklődők hatalmas kivetítőkön követhetik nyomon a harmadik, egyben utolsó magyarországi, 201 kilométer hosszú szakaszt a kaposvári 12.25 órás rajttól a balatonfüredi célig. Azonban felhívom a figyelmet: a kanizsaiak és a környékbeliek az esemény ideje alatt egyszerre több forgalomkorlátozásra számíthatnak. A Volánbusz helyi és térségi menetrendje és útvonalai is ideiglenesen megváltoznak 11 és 16 óra között, sőt ebben az időszakban néhány járat egyáltalán nem indul el.

A városvezető hozzátette: mindemellett a szervezők számos helyre helyeznek ki ideiglenes közlekedési jelzőtáblákat (elsősorban zsákutca táblákat), melyek betartása ajánlott. A forgalomirányítások mellett ezek is arra szolgálnak, hogy a verseny útvonaláról elterelje a járműforgalmat, így megelőzve a torlódásokat, nagyobb idejű várakozásokat.

- A 178 fős mezőny a Teleki utcán érkezik a városba, s a Kórház utca, Kossuth tér, Kisfaludy utca, Csengery utca, Deák tér, Fő út, Eötvös tér, Balaton utca érintésével halad át Kanizsán - vette át a szót Radics Bálint. - Jó lenne, ha az ablakok, az erkélyek, a kapubejárók is rózsaszín díszt kapnának és a közönség ugyancsak megtisztelné a kerékpársport világsztárjait valamilyen egyedi, pink öltözékkel. A Giro nem csak egy nagyszerű sportesemény, de örök élmény mindenki számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában