Szezonnyitó összejövetel

2022.05.02. 07:00

Motorszentelést tartottak Zalakaroson (videó)

Szombaton a Karos Korzóra várták a motorosokat szezonnyitó összejövetelre, motorszentelésre és túrára.

Korosa Titanilla

Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Hagyományos rendezvénye a Zalakarosi Motorosok Közösségének a szezonnyitó program, melyről a szervezőktől megtudtuk, hogy a tavasz ezen időszaka az, mikor előkerülnek a motorok a garázsokból és mielőtt a nagyobb túrákra elindulnának, megszentelik a kétkerekű járműveket, és bíznak a balesetmentes szezonban. 

A motorszentelés több éves hagyomány, bár a pandémia miatt két évet kihagytak, bíztak benne, hogy szép számban érkeznek résztvevők ez alkalommal is. A programhoz az Alföldről és a Pilisből is csatlakoztak a környékbeli motoros klubok tagjai mellett. Az előző évek tapasztalatai alapján 200 résztvevőre is számítottak.

A motorok megszentelését követően Zalakaros utcáin vonultak fel a résztvevők. Nem csak nagy motorral, hanem bármilyen kétkerekű járművel, kerékpárral is csatlakozhattak az érdeklődők. Ezután egyénileg indulhattak túrára a kijelölt útvonalon, ahol három pontot kellett érinteniük a motorosoknak. Az első Zalaszántó volt, majd a zalacsányi tó, a harmadik pecsételési pontot a zalamerenyei pálos majornál találták, onnan tértek vissza Zalakarosra. Akik a három pecsétet begyűjtötték, azokat vendégül is látták őket. Este pedig az AB/CD, majd a Queen Tribute Band zenekar lépett fel, illetve motorkiállítás is várta a látogatókat. 

A rendezvényen a biztonságos közlekedésre is felhívták a figyelmet, így a sebesség betartására, a szabályos előzésekre, az autók melletti elhaladásra, hiszen a motorosok könnyebben sérülnek, nem védi őket a karosszéria. Azt is megtudtuk, hogy a helyi motorosok idén Magyarország és Erdély tájait tervezik körbemotorozni.

Galéria:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában