Régi hagyományt szerettek volna újra feléleszteni

2022.05.21. 19:00

Kép-Alkotás – Kiállítás nyílt az Ady-iskola képzőművészeti szakos diákjainak munkáiból (videó)

Kép-Alkotás címmel a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak képzőművészeti kiállítása nyílt pénteken a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A szervezők egy régi hagyományt szerettek volna újra feléleszteni, amikor is az Adysok szélesebb közönség előtt mutatják meg tehetségüket.

Mozsár Eszter

A tárlatot dr. Káldi Dávid önkormányzati képviselő és Müller Imre, a hangversenyterem művészeti tanácsadója ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Köszöntöt mondott Horváth M. Zoltán képzőművész, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának és a Pécsi Művészeti Szakgimnáziumnak tanára, aki több esztendőn át oktatott az egerszegi intézményben. 

A rendezvényen elismeréseket is átadtak. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város által felajánlott díjat kapott Koller Helén, Koncz Tamás Attila és Sturcz Lilien. Az iskola Képzőművészeti Támogatási Alapítványa nevében a kuratórium elnöke, Németh János Kossuth-díjas keramikuművész nyújtott át művészeti albumokat Krecsár Biankának, Le Thuy Linh-nek, Tóth Emesének, Győri Emmának és Péter Virágnak.

A megnyitó végén Tánczos György művésztanár (aki Monok Balázs művésztanárral együtt válogatta össze a kiállítás anyagát) méltatta a fiatalok munkáját. Mint mondta, az idei tárlatra nem csak a végzősök alkotásai kerültek be, hanem a többi évfolyamról, sőt, az évekkel ezelőtt elballagóktól is választottak műveket, többek között festményeket, grafikákat, plasztikákat, valamint videóinstallációt. 
 

A rendezvényen ugyancsak az iskola művészeti tagozatának diákjai léptek fel. A 8. C osztály Csivitelők énekegyüttese zalai és galgavidéki népdalcsokrot énekelt, a tánctagozatos 3. A osztály pedig A hattyúk tava című balett egyik etüdjét adta elő.

A tárlat június 2-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában