Gasztronómiai program

2022.05.09. 07:00

Bográcsos ételekkel várták a vendégeket Zalakaroson

Élménnyel teli zalakarosi ízek címmel szervezett gasztronómiai programot a Karos korzón szombaton a Zalakaros Turisztikai Nonprofit Kft. és a Karosi Fürdő. A finomságok kóstolása mellett Kató néni konyhája is bemutatkozott.

Benedek Bálint

Kató néni, vagyis Ihos József a paraszti ételek helyett inkább a humoros műsorát tálalta

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

A korzón az esős időjárás sem tarthatta vissza a csapatokat, akik főleg bográcsban készített finomságokkal lepték meg a látogatókat. Azonban az egyik, krémfagylaltokat árusító vállalkozás egy új recept- tel, a zalai kelt palacsintával jelentkezett, mely nem túlzás: lenyűgözte a vendégeket. Mint azt megtudtuk: szinte minden összetevője megegyezik a közönséges palacsintáéval, azzal a különbséggel, hogy élesztő került a tésztába, amitől vastagabb lett, és csokoládékrémmel vagy lekvárral is kitűnő desszert. 

Ez is azt bizonyítja – Ódor László, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. elnöke szerint –, hogy az új, hagyományteremtő jelleggel május elején megtartott esemény tetszik a közönségnek. A fürdővárosba látogatók mindig nyitottan közelítenek a zalai vagy zalakarosi kulináris élvezetek iránt. 

– Az elmúlt években a térség gasztronómiai értékeit bemutattuk, ilyen volt például a kerékpárosok számára hirdetett BikeFood kampány, melyben a környék ízei találkoztak – folytatta Ódor László. – Most pedig készült többféle pörkölt, finom aludttejes prósza, és lángost is kínáltak a vendégeknek. Talán jövőre még bátrabbak lesznek a főző­csapatok, és megannyi kizárólag Zalakarosra jellemző étellel jelentkeznek. 

A vidámságot pedig Kató néni konyhája szolgáltatta, Ihos József Vajtó Laci barátjával elfeledett népi ételeket mutatott be, humorral fűszerezve. Most a létező, ám furcsa nevű gömöri gulykát kínálták. Kató néni a receptet is elmondta: a paraszti étel gyorsan elkészíthető. Kerül bele hús, szalonna, egy kis savanyú káposzta és nem utolsósorban burgonyagombóc összesütve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában