Sárkányölő

2022.04.21. 16:00

Szent György-domborművet avattak Nagykanizsán

Nagykanizsa A Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesülete tegnap a Nagykanizsai Rendőrkapitányság előtt tartotta hagyományos Szent György-napi ünnepségét, melyen az épület bejáratánál felavatták a Szent György-domborművet.

Benedek Bálint

A kanizsai rendőrkapitányság bejáratánál helyezték el a domborművet, balról: Bíró László, Körtvélyessy Attila nyugállományú rendőr alezredes, a Nagykanizsai Honvéd Egyesület elnöke, Berke László, Balogh László, dr. Havasi Zoltán és Kovács Béla

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az ünnepségen megjelentek az egyesület tagjai, valamint Berke László rendőr ezredes, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság vezetője, Balogh László polgármester, dr. Havasi Zoltán nyugállományú rend­őr dandártábornok, a Veterán Rendőrök Országos Szövetségének elnöke és Kovács Béla, a Zala Megyei Rend­őr-főkapitányság rendészeti rend­őrfőkapitány-helyettese. 

Előttük tartott beszédet Bíró László nyugalmazott rendőr ezredes, a Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesületének elnöke. Elmondta: a szervezetük az idén harmincéves jubileumát ünnepli, mely az akkori Nagykanizsai Határőr Igazgatóság nyugállományú tagjaiból alakult. 
Hozzátette: Dienes Gyula képzőművész tanár segítségével a kanizsai rendőrkapitányság épületének utcai homlokzatán méltó helyre került a rendőrség védőszentjének, sárkányölő Szent Györgynek a domborműve. 

Ezt követően díjakat is átadtak. Harangozó László nyugállományú rendőr alezredes, a Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesületének tagja az egyesületben végzett munkája elismeréseként tárgyjutalmat vehetett át. Bíró László pedig az egyesület és a rendezvények rendszeres támogatása miatt Dékány József vállalkozót díjazta.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában