Magyar falu program

2022.04.13. 17:30

Boltot nyitottak Csonkahegyháton

A Magyar falu program támogatásával nyílt a településen bolt, amelyet közéleti vezetők is felkerestek kedden.

Arany Gábor

Vigh László (jobbról), mellette Fonyadt Róbert milejszegi és Kustán Gyula csonkahegyháti polgármester és Lakatos Dezső

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A Göcsej Csemege névre keresztelt üzlet mondhatni a hálózat harmadik tagja, ahová a megnyitás alkalmából ellátogatott Vigh László ország­gyűlési képviselő, miniszteri biztos.

 

– A Magyar falu programban tavaly jelent meg új elemként a falusi kisboltok újranyitásának, illetve korszerűsítésének támogatása. Ezzel szeretnénk elérni, hogy ezek a szolgáltatások a legkisebb településeken is elérhetők legyenek, mert ez közösségmegtartó erővel is bír – fogalmazott Vigh László. 

 

A boltot működtető Lakatos Dezső 30 éve foglalkozik kereskedelemmel, első boltját Kustánszegen nyitotta meg, két hete pedig már Németfaluban is várják a vevőket. A 340 lakosú Csonkahegyháton az önkormányzattal közös épületben található takarékszövetkezeti helyiségeket vásárolta meg, alakította át az új funkciónak megfele­lően, és töltötte fel közel 3 millió forint értékű áruval. A beruházáshoz a Magyar falu programban nyert 11,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást. Szintén e program 33 millió forintos segítségével nyílt meg a bolt Németfaluban, és innen kaptak 22 millió forintos támogatást a kustánszegi bolt felújítására is, ami a jövő héten kezdődik – mondta Lakatos Dezső. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában