Jótékonyság

2022.04.01. 07:00

Átadták a zalaegerszegi színházban összegyűlt adományt

A Hevesi Sándor Színház az elmúlt hetekben gyűjtést indított az ukrajnai humanitárius válság, a háború miatt hazánkba, Zalába menekültek megsegítéséért. A színházi előadások napjain és a premierek utáni fogadásokon is adakozhatott a közönség.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Besenczi Árpád, a Hevesi-színház igazgatója adta át a teátrumban az ukrajnai menekültek megsegítésére gyűjtött összeget dr. Baracskai Józsefnének és Benkő Lászlónénak, a Magyar Vöröskereszt zalai vezetőinek

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az összegyűlt adományt csütörtökön adta át jelképesen dr. Besenczi Árpád, a teátrum igazgatója dr. Baracskai Józsefnének, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete igazgatójának és Benkő Lászlónénak, a Vöröskereszt területei vezetőjének. A 300 ezer forintot átutalták a szervezet számlájára. A Vöröskereszt elkülönített számlát nyitott, amelyre bárki juttathat támogatást, így abból a szervezet aktivistái igény szerint szerezhetnek be gyógyszert, élelmiszert, ruházatot az Ukrajnából érkező rászorulóknak. 

 

Baracskai Józsefné megköszönte a színház együttműködését, jelezve, minden anyagi támogatásnak helye van a menekültek segítésében, akik egyre nagyobb számban érkeznek. 

 

– Háromféle módon is igyekszünk segíteni az ukrajnai válság miatt nehéz helyzetbe kerülteknek – mondta Besenczi Árpád az átadás után lapunknak. – A nézőinkkel együtt gyűjtött adományon túl a színészház rendelkezésre álló szálláshelyeit is felajánlottuk, egy család már ott lakik, harmadrészt pedig meghívtuk a beregszászi magyar színház Tóték című előadását, a darab a tervek szerint májusban kerül a műsortervünkbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában