Életreszóló élmény

2022.04.09. 09:00

24 órán át vetélkedtek a diákok Zalaegerszegen – Aludj máskor! (videó)

Pénteken reggel nem a szokásos módon ébredezett a város, hanem diákok bohókás jelmezbe öltözött csapata „hangoskodott” a polgármesteri hivatal előtt. Zalaegerszeg hat középiskolája küldött lelkes tanulókat a közkedvelt „Aludj máskor!” 24 órás vetélkedőre.

Mozsár Eszter

Péntek reggel bohókás jelmezbe öltözött diákok „hangoskodtak” a városháza előtt. Hat helyi középiskola küldött tanulókat az „Aludj máskor!” elnevezésű, 24 órás, a városi diáknapok keretében megrendezett vetélkedőre. A Csány- és a Ganz-technikum, valamint az Ady-, a Zrínyi-, a Kölcsey- és a Mindszenty- gimnáziumok tanulói reggeli tornával indítottak, majd a programot támogató önkormányzat nevében Bali Zoltán alpolgármester köszöntötte őket

Forrás: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A Zalaegerszegi Városi Diáknapok vidám rendezvényén a ZSZC Csány László Technikum, a Ganz-Ábrahám Technikum, az Ady-, Zrínyi-, Kölcsey- és Mindszenty-gimnázium a verseny főszervezőinek biztatására hangos üdvrivalgással mutatkozott be, majd a szervezők rövid reggeli tornán mozgatták meg a csapatokat. A programot támogató önkormányzat nevében Bali Zoltán alpolgármester köszöntötte a diákokat.


Az „Aludj máskor!” 24 órás vetélkedőre érkezőknek Bali Zoltán alpolgármester elmondta, hogy már nyolcadik alkalommal és szívesen támogatták a show-elemekből, vidám pillanatokból álló versenyt, a jól viselkedő csapatnak pedig egy önkormányzati különdíjat is megígért.

Az országos ifjúsági rendezvény zalaegerszegi programjának lebonyolításában a Keresztury VMK segített, akik már ötödjére fogadhatták a 35 fős csapatokat a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban.

 

- Zalaegerszeg a tavaszi szezon első állomása, mi is nagyon igazgatottan készültünk, mivel három éve volt az utolsó ilyen megmozdulás – tájékoztatta lapunkat Flaisz Gergő igazgató. - Az elmúlt hónapokban szinte újra meg kellett ismertetnünk az iskolákat a programmal, ugyanis azok a gyerekek, akik ezelőtt játszottak, már elballagtak. A csapatok 80-85 százaléka teljesen új, nem is tudják, hogy mi vár rájuk. A lényeg, hogy 24 órán keresztül együtt vannak, különféle feladatokat oldanak meg – logikait, ügyességit, képzőművészetit, kvízkérdésekre válaszolnak – , egyszóval jól érzik magukat. Minden órában legalább 3-5 zsűri értékeli a produkciókat, bemutatkozásokat, a zsűrizéshez 50-60 embert mozgósítottunk.

 

Az országos rendezvény főszervezői, animátorai azt ígérték, hogy az „Aludj máskor!” vetélkedő életreszóló élményt szerez a résztvevőknek. Szerintük a rendezvény kiválóan alkalmas a közösségfejlesztésre, csapatépítésre. Most különösen, amikor a fiatalok újra önfeledten, egymás társaságát élvezve élhetik meg a diákságukat.

 

 

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában