Frissen Zalából

2022.03.03. 14:00

Utat és parkolókat hozat rendbe a zalaegerszegi önkormányzat a Besenyő utcában (videó)

A Kovács Károly városépítő program keretében folyik a Besenyő utca útburkolat-felújítása, valamint az orvosi rendelő előtti rossz állapotú parkolók rendbetétele. A 84,1 millió forintos kivitelezés tavaly novemberben kezdődött, részleteiről sajtóbejáráson számoltak be.

Jóna István

Balaicz Zoltán, Vigh László és Gecse Péter a sajtóbejáráson

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Balaicz Zoltán a munkaterület megtekintésekor az arányos városfejlesztés fontosságáról beszélt és hozzátette: a több mint 84 millió forint értékű beruházásból 64 millió forintot fordítanak az útfelújításra, további 20 millió forintból pedig az orvosi rendelők környékén végeznek jelentős átalakításokat. 

 

– Zalaegerszeg minden része számít – fogalmazott Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, kiemelve: a megyeszékhelyen számos beruházás zajlik a belvárosban, de nagyon fontos a peremkerületekben is kiszolgálni a lakosság igényeit, javítani az infrastrukturális feltételeket. 

A besenyői munkálatok részleteiről Gecse Péter alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője beszélt. Elmondta: az egyik helyszínen, az orvosi rendelő előtt a rossz állapotú parkolók felújításán dolgoznak. Tizenkét parkolót alakítanak ki, egyet mozgáskorlátozottaknak. A várakozóhelyek előtti útszakasz új aszfaltburkolatot kap, és a terület alatti vízelvezető rendszer rekonstrukciója is megtörténik, emellett három új aknát építenek. A parkolóval párhuzamos járdaszakasz is új szegélyt és aszfaltburkolatot kap. 

 

A másik helyszínen, a Besenyő utca északi végén, a Cseresznyésszeri és az Esze Tamás utca közötti mintegy 265 méter hosszú szakaszon burkolatfelújítás folyik, és megtörténik a buszöböl és a buszfellépő sziget rendbetétele. A munkálatok befejezése május elejére várható.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában