Korábban kivágott növényeket pótoltak

2022.03.23. 07:00

Közösségi faültetést tartottak az Andráshidai Sportcentrum mellett

Közösségi összefogás révén 150 babércserjét és 20 meggyfát ültettek el szombaton a Liget utcában, az Andráshidai Sportcentrum kerítése mellett. A közös munkában az utcában lakó családok és fiatalok, valamint a Tarr Andráshida SC és a Magnetic Andráshida TE labdarúgói és vezetői is részt vettek.

Jóna István

A városrészi közösség összekovácsolását is segítette a megmozdulás

Forrás: Zalai Hírlap

– A fásítási akció célja az volt, hogy az itt korábban kivágott fákat pótoljuk – tájékoztatott Domján István, a térség önkormányzati képviselője. – A sportpálya kerítésén kívül ültetett növényekkel nemcsak szebbé tettük az utcát, de az örökzöld növények jóvoltából egész évben friss oxigénnel láthatjuk el a környezetünket. A meggyfákról pedig friss gyümölcsöt szedhetnek majd a környéken élők.

 

A közös munka alkalmat adott arra is, hogy erősödjön a helyi közösség, volt idő beszélgetni, viccelődni egymással. A cserjék beszerzésében és elültetésében a Városgazdálkodási Kft. és Kovács Mihály főkertész nyújtott segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában