Negyven év fényképeken

2022.03.23. 15:00

Fotók örökítették meg Kerkabarabás életét

Péntekig tekinthető meg a község könyvtárában az a fotókiállítás, ami a település utóbbi mintegy négy évtizedének történetében kalauzolja el az érdeklődőket. A Múlt-kor történtek fotókon című tárlatnak folytatása is lesz a nyáron.

Gyuricza Ferenc

Kovács József, Szilágyi Krisztina és Kiss Józsefné a tablók előtt

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A kiállítás ötletgazdája a település könyvtárosa, Kiss Józsefné volt. Mint elmondta, az elmúlt évtizedek során számos rendezvénye volt a falunak, s ezeken rengeteg olyan fénykép készült, amiket a nagyközönség mostanáig nem látott.

 

– A fotók többségét az önkormányzat dolgozói vagy a képviselő-testület tagjai készítették – tette még hozzá. – Köztük olyan személyek is – például a volt alpolgármesterünk, Berki Zoltán –, akik azóta már elhunytak. Illetve a fotók azon a személyeknek az emlékét is megőrzik, akik szintén fontos szerepet játszottak Kerkabarabás életében, de már nincsenek köztünk.

 

A kiállítás tematikus rendben mutatja be a falu főbb eseményeit (például a hősi emlékmű mintegy 40 évvel ezelőtti felállítása, a temetői kereszt és harang szentelése, a faluzászló avatása, a kápolna bővítése és felújítása, a kultúrház avatója vagy az állampolgári eskütételek), de emléket állít a díszpolgároknak, és betekintést nyújt a természeti környezetbe. Kiss Józsefné hozzátette: a mostani kiállítás egy sorozat első fejezete, június végén, a falunap környékén a település civil és sportéletét szeretnék hasonlóképpen bemutatni az érdeklődők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában