Ajándék

2022.03.29. 07:00

Elismerés a ZalaZone járműipari tesztpályáért

Jean Todt, az ENSZ közlekedésbiztonsági különmegbízottja, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi elnöke is elismerését fejezte ki a ZalaZone járműipari tesztpálya szolgáltatásaival kapcsolatban a szombati ünnepélyes átadáson.

ZH

Jean Todt külön köszönetet mondott Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztosnak, akinek egy ajándék bukósisakot is átadott. Mint arról hírt adtunk, a tesztpályát, valamint az annak szomszédságában épülő Rheinmetall harcjárműgyárat Orbán Viktor miniszterelnök adta át, aki szintén méltatta Vigh László munkáját. A kormányfő úgy fogalmazott: „Köszönöm Zalaegerszeg városának, hogy jó otthona és házigazdája ennek a beruházásnak! Köszönöm Vigh László képviselőtársam, országgyűlési képviselőnk kiváló munkáját, amellyel segítette, hogy ma itt állhassunk! Sok sikert kívánok mindannyiuknak, sok sikert Zalaegerszegnek, sok sikert a Rheinmetallnak, és sok sikert Magyarországnak!”

 

Orbán Viktor a zalaegerszegi tesztpályát egy olyan kristálygömbhöz hasonlította, „amelybe, ha belenézünk, fogjuk látni a jövőt technológiai értelemben”. Vigh László lapunknak az átadások jelentőségéről elmondta: a tesztpálya mágnesként működik, a világ vezető járműpari cégei veszik igénybe, s most is tárgyalnak további 3 céggel. Ez a folyamat óriási jelentőséggel bír Zalaegerszeg és a térség életében is, hiszen e cégek mind kvalifikált munkaerőt igényelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában