Ötödik alkalommal

2022.03.06. 17:00

Egészségturizmus konferenciát tartottak Zalaegerszegen

Ötödik alkalommal rendezte meg a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési központja az Egészségturizmus konferenciát, mely a tavalyihoz hasonlóan online formában zajlott. A tanácskozásba Kenyából is bekapcsolódtak szakemberek.

Jóna István

A konferencia célja az volt, hogy az egészségturizmusban dolgozó szakemberek megismerhessék szakterületük legújabb eredményeit, és eszmecserét folytassanak egymással a pandémia után kialakult helyzetről, a jövő lehetőségeiről, mondta köszöntőjében prof. dr. Ács Pongrác, az egészségügyi kar dékánja. 

 

Vigh László országgyűlési képviselő a megyeszékhelyen zajló fejlesztésekről beszélt, míg a városvezetés nevében Gecse Péter alpolgármester a környezettudatosság fontosságát hangsúlyozta köszöntőjében. Dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója a tudatos életmódváltás előnyeiről és a lakosság szemléletformálásáról beszélt. 

 

A konferencia betekintést nyújtott az egészségturizmusban dolgozók munkájába, a gyógyfürdők, gyógykezelések lehetőségeibe és a turizmus változó világába. Az érdeklődők megismerkedhettek a legújabb kutatások, felmérések eredményeivel az egészségbiztosítás és szolgáltatások, az egészség- és sportturizmus, a sport és rekreáció területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában