Frissen Zalából

2022.03.15. 13:00

A fiatalok pénzügyi nevelése volt a középpontban Pacsán

A Pacsai Általános Iskola immár hetedik alkalommal csatlakozott a pénzügyi és vállalkozói témahét, azaz a Pénz7 nemzetközi programsorozathoz. A témahét jelmondata idén a pénzügyi tervezés, megtakarítás volt. A program fókuszában az általános és középiskolások állnak

Jóna István

Forrás: Jóna István / Zalai Hírlap

A Pénz7 március 7-11. között rendezett témahéten a pénzügyi és vállalkozói ismeretek témában tartottak számos általános és középiskolában játékos, ismeretterjesztő, interaktív programot.

 

– Intézményünk ezúttal is a pénzügyi témát választotta és az ötödikes és hatodikos diákokat vontuk bele a programba. A meghívott szakember mellett az osztályfőnök foglalkozott minden alkalommal az adott pénzügyi témával – tájékoztatott Pálos Henrietta intézményvezető. Kiemelte, a tanulók olyan pénzügyi ismeretek kapnak, amivel különben nem igazán találkoznak. A program során kapott információk hozzásegítik őket, hogy hosszú távon tudatos pénzügyi döntéseket tudjanak hozni. Cél, hogy felnőve be tudják azonosítani a pénzügyi ismereteket, melyik terület mit jelent, legyen szó takarékosságról, hitelről, befektetésről, vagy egyszerűen csak a saját zsebpénzének a beosztásáról. 

 

Joó Hilda, a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága sajtóreferense harmadik alkalommal tartott interaktív órát az iskolában a Pénz7 programsorozatán belül. 

 

– A NAV több csatornán keresztül keres kapcsolatot a fiatalokkal és a Pénz7 program is egy ilyen fórum. Az adóhivatal kiemelten támogatja a fiatal generációk pénzügyi tudatos nevelését. Évekkel ezelőtt indult az a kezdeményezés, hogy középiskolákban, főiskolásokon, egyetemeken ismeretterjesztő előadások keretében beszélünk az adózás szerepéről, az adótudatosságról – tájékoztatott Jóó Hilda. 

 

A diákok fogékonyak az informatikai megoldásokra, a pénzügyi világ, a hivatali ügyintézés fejlődése is ebbe az irányba mutat. Az ő generációjuk lesz majd az, akik otthonról néhány gombnyomással elektronikus úton intézik az ügyeiket és keresik az online lehetőségeket- tette hozzá a szakember. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában