Tűzifa rászorulóknak

2022.02.10. 07:00

Tíz éve tart a megyei kormányhivatal karitatív programja

Tűzifát, élelmiszercsomagot, illetve a biztonságot szolgáló eszközöket adtak át szerdán egy egyedül élő idős asszonynak a városban.

Péter B. Árpád

Élelmiszert és a biztonságot szolgáló eszközöket is vittek a tűzifa mellé. A képen Vincze Mártonné, Manninger Jenő, Nagy Bálint, dr. Sifter Rózsa és Kósi Zsolt

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A 85 éves Vincze Mártonné Teréz lapunknak azt mondta, örömteli, hogy az idősekre is gondolnak, segítenek nekik. Ő részben gázzal, de leginkább cserépkályhával fűt, s a legjobbkor jött a tűzifa, amely „egy darabig biztosan elég lesz”. Az egyedül élő idős asszony láb- és csípőtörés után, jobb szemére vakon éli az életét, s kiemelte, hálás azért, hogy valaki róla és a hozzá hasonló helyzetben lévőkről is gondoskodik. 

 

 

Dr. Sifter Rózsa, Zala kormánymegbízottja, a megyei védelmi bizottság elnöke emlékeztetett: immár tíz éve, hogy – vállalkozók támogatásával – kályhakész tűzifát visznek rászorulóknak a téli időszakban. Ezúttal 90 családnak tudnak segíteni, a Magyar Gáztároló Zrt.-vel együttműködve. Egy-egy szállítmány 33 ezer forint értékű, emellett tartós élelmiszert is adnak, illetve fertőtlenítőszert és – a járvány miatt – maszkot is tartalmaz a csomag. 

Manninger Jenő or­szág­gyű­lési képviselő arról beszélt, hogy örömteli a kormányhivatal programja, amely Keszthelyen és környékén is többeknek segítséget jelent. Mint mondta, reméli, ez a jövőben is folytatódik. 

 

 

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere kiemelte: a települések vezetőinek kötelességük, hogy a fejlesztések, beruházások mellett hangsúlyt fektessenek a szociálisan rászorulók támogatására. A város erre figyel, és ebben a küldetésben vannak támogatói, társai is. Elmondta még: idén 25 keszthelyi és térségbeli családhoz jut tűzifa e kezdeményezés jóvoltából. A politikus leszögezte: a költségvetést úgy állították össze a városban, hogy a szociális támogatásokra is jusson forrás, tudjanak segíteni a rászorulóknak. 

 

 

Kósi Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pedig arról beszélt, hogy a szervezet ezúttal füst- és szén-monoxid-érzékelőt adományozott, a segítség mellett ezzel is felhíva a figyelmet ezen eszközök használatának fontosságára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában