Hatodik alkalommal

2022.02.23. 07:00

Fókuszban a Göcsej: az idén július 8-tól 17-ig tart a Dombérozó

Az idén is élményekben gazdag programsorozattal készülnek a Göcseji Dombérozó szervezői, akik a tájegység kulturális, gasztronómiai és természeti értékeire, a göcseji identitásra hívják fel a figyelmet az immár hagyományos nyári és őszi rendezvénnyel.

ZH

Ezúttal is a tájegységet népszerűsíti a Dombérozó Fotó: ZH

Már elkezdődtek az idei programok előkészítő munkái a részt vevő civil szervezetek, magánszemélyek és önkormányzatok egyeztetéseivel. Az időpontot is kitűzték: az idén július 8-a és 17-e között várják majd rendezvényeikkel a göcseji települések a látogatókat, az Aranyló Göcsej elnevezésű őszi program pedig két hétvégén: szeptember 10-én és 11-én, majd október 1-jén és 2-án kínál élményt - ismertette a szervezők képviseletében Magai Ágota.

 

A tervek szerint a Dombérozó nyitórendezvényének a zalaegerszegi Göcseji Tudásközpont - Helyi Termék Piac, a zárótalálkozónak pedig Gellénházán a park ad majd otthont. Az idei fő tematika a Göcsej népi építészete lesz.

 

Ahogyan a korábbi években, ezúttal is szépirodalmi, illetve fotópályázatot hirdetett a Göcseji Dombérozó Egyesület és a Göcsej Civil Társaság. "Szegek között - Göcsej örök" mottóval szépirodalmi alkotásokat várnak két kategóriában - felnőttek és gyerekek -, legfeljebb hat A4-es oldal terjedelemben. Nevezési díj és jelentkezési lap nincs, a pályamunkákat elektronikus úton a naboszi@ gmail.com címre ("Göcsej" tárggyal), vagy postán a 8991 Teskánd, Rózsa u. 10. címre (a borítékon "Göcsej" felirattal) kérik eljuttatni. A "Göcsej szeretlek" mottóval meghirdetett fotópályázatra színes, illetve fekete-fehér képekkel lehet nevezni, előbbi kategóriában "Göcsej, amilyennek én látom", Göcseji arcok, emberek" és "Hagyományőrzés a Göcsejben", utóbbi kategóriában pedig a tájegységhez tartozó kötetlen témával. 

 

A pályamunkákat elektronikus úton a gocsejidomberozo@gmail. com címre kérik elküldeni. A beküldési határidő mindkét pályázat esetében 2022. augusztus 31. A szépirodalmi alkotásokat, valamint a fotókat is szakmai zsűri szemlézi és díjazza. Részletek és a pontos nevezési szabályok a gocsejidomberozo.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában