Frissen Zalából

2022.02.19. 06:50

Díjakat adtak át a Magyar Ápolók Napja alkalmából a Zala Megyei Kórházban

Az első magyar főápolónő, Kossuth Zsuzsanna születésnapja alkalmából idén is kitüntetési ünnepséget tartott a Zala Megyei Szent Rafael Kórház.

ZH

A képen elöl Bangó Katalin, dr. Gasztonyi Beáta főigazgató, Kovács Judit, Hodor-Ferencz Erika, mögöttük Csuka Gábor, Istiván Róbert és Dancs Jenő ápolási igazgató

Forrás: Zala Megyei Szent Rafael Kórház facebook oldala

Fotó: Partics Andrea

A járványügyi szabályok miatt már második éve csak szűk körben volt lehetőség ünnepelni. A megemlékezésen dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD főigazgató köszöntötte az intézmény dolgozóit. Kossuth Zsuzsanna kihívásokkal teli munkáját felidézve szólt azokról a nehézségekről is, melyekkel utódainak kell szembenéznie a járvány kitörése óta. - Az elmúlt hónapokban megtanultuk, hogy nagyon meg kell becsülnünk egymást. Kölcsönösen értékelni azt a munkát, melyet ki-ki a maga szakterületén, a legjobb tudása szerint végez. Minden eddiginél erősebben tudatosítanunk kell, hogy ebben a kórházban valamennyi dolgozó munkája értékes - mondta a főigazgató.

 

– Lehessünk és legyünk is büszkék arra, hogy az egészségügyben dolgozunk – mondta beszédében dr. Gasztonyi Beáta. – Legyünk jó hatással környezetünkre, a dolgozókra, a kollégákra! Tetteink értékesek, és hiszek abban, hogy ezt mások is értékelni fogják – mondta a főigazgató. 

Hasonló gondolatokat fogalmazott meg az ünnepségen Dancs Jenő ápolási igazgató. 

 

 

– Hagyományosan és ebben a nehéz helyzetben is olyan pozitív fogalmak kapcsolódnak az egészségügyi szakdolgozókhoz és az ápolói hivatást gyakorlókhoz, mint az empátia, elhivatottság, türelem, megbízhatóság, pontosság… és még sorolhatnánk az elvárt személyiségjegyeket. És mondjuk ki őszintén, hogy a jelen körülmények között egyre nagyobb erőfeszítést kíván mindezeknek megfelelni. Az elvárások magasak és sokszor szokatlanok. Napi munkánk során gyakran találkozunk korábban nem tapasztalt nehézségekkel, élethelyzetekkel. Az utóbbi időben különösen felértékelődött ezért az együttműködés és egymás támogatásának jelentősége – hangsúlyozta az ápolási igazgató. 

 

 

Az ünnepségen idén is hárman részesültek a Zala Megyei Szent Rafael Kórház által alapított Kossuth Zsuzsanna Emléklap elismerésben: Bangó Katalin, a II.-es Belgyógyászati Osztály szakápolója, Kovács Judit, a Pszichiátriai Osztály ápolója, valamint Istiván Róbert, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály aneszteziológus szak­asszisztense. A Magyar Ápolási Egyesület Díszoklevelét Csuka Gábornak, a Traumatológiai Osztály vezetőápoló-helyettesének, kötözős ápolójának adta át Hodor-Ferencz Erika, a szervezet Zala megyei vezetőségi tagja. 

Az ünnepségen zenés műsort adott Kiss Szilvia, a II.-es Belgyógyászat ápolója és zenésztársa, Hangya Béla.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában