Döntöttek a képviselők

2022.01.05. 08:00

Megtervezték az idei ünnepségeket Lentiben

Az idei évre tervezett állami és városi ünnepségek időpontjairól is döntöttek a képviselők az elmúlt év végi önkormányzati ülésen. Idén, ahogy az elmúlt évben is, elmarad a városnapi ünnepség.

Korosa Titanilla

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Lentiben a Város Napja január 6-a, az ez alkalomból tartandó ünnepséget – a városnapi kitüntető címek átadásával együtt – hagyományosan az e naphoz legközelebb eső hétvégén rendezik meg. Az elmúlt év végén viszont úgy döntött az önkormányzat, hogy az ünnepséget a járványhelyzet miatt nem tartják meg. 

 

Ami az idei év állami és városi ünnepségeinek tervezett időpontjait illeti: a magyar kultúra napja alkalmából a városi művelődési központ tart rendezvényt január 22-én. Március 15-én a Vörösmarty-iskola tanulóinak közreműködésével tartanak megemlékezést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. Május 29-re szerveznek gyereknapi programot, a pedagógusnapi rendezvényt az Arany-iskola tanulóinak műsorával június 3-án rendezik meg. A Semmelweis-nap tervezett időpontja július 1., s ekkor tartják a köztisztviselők napját is. 

 

A következő az augusztus 20-i ünnepség, majd az aradi vértanúkra való megemlékezés október 6-án, amikor a műsort a Gönczi-gimnázium tanulói adják. Ezt követi az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepség. 

 

Ezt a tervek szerint október 21-én tartják a Lámfalussy-szakképző tanulóinak közreműködésével. A halottak napi megemlékezés október 28-án lesz. Felkerült idén is a városi események sorába (2021-ben a járvány miatt ez is elmaradt) a szociális munka napjának megünneplése, az eseményt november 11-én tartják, a Bottyán-napi ünnepséget pedig november 16-án. 

 

A felsorolt rendezvények költségeinek finanszírozására a képviselő-testület 1,6 millió forintot különített el, a városrészek rendezvényeire pedig összesen 1,35 millió forintot. 

 

Idén is elkészült mindemellett a város képes naptára, mely a hónap közepéig eljut a háztartásokba.

 

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában