Sajtótájékoztató

2022.01.05. 11:00

Folytatódik az ellenzéki aláírásgyűjtés

Közéleti témákról esett szó a Tiéd a Város Egyesület kedden tartott sajtótájékoztatóján. Az egyesület irodájában tartott évindítón részt vett dr. Csidei Irén, Zala megye 1. számú választókerületének közös ellenzéki képviselőjelöltje is.

Jóna István

A tájékoztatón három témáról beszélt Hartmann Miklós, a civil egyesület elnöke. Az elhúzódó járvány kezeléséről elmondta, hogy az első hullám traumái után a zalaegerszegi polgármester bátor lépéseket tett a megfelelő védekezés kialakítására. A gazdasági hatások viszont kedvezőtlenül alakultak, sok családi vállalkozás került rossz helyzetbe. Az ellenzéki erők reményei szerint az újabb kormányzati intézkedések a hátrányba került vállalkozásokat is segítik majd, mondta Hartmann Miklós. 


Második témaként a kormányzati tájékoztatásról szólt, ami szerintük összemosódik a kormánypárt propagandájával, és megnehezíti a választók döntését. 
Hartmann Miklós azt is hangsúlyozta, hogy az előválasztáson megválasztott helyi ellenzéki jelölt nem egy párt, hanem a szövetségre lépett ellenzéki pártok közös jelöltje. 


Zárásként dr. Csidei Irén a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az országgyűlési képviselőnek egyetlen feladata van, mégpedig a választók által fontosnak tartott ügyek képviselete. Beszélt az ellenzék népszavazási kezdeményezéséről, melyhez továbbra is gyűjtik az aláírásokat.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában