Frissen Zalából

2022.01.10. 07:00

Fogadást rendeztek és új évet köszöntöttek Nagyrécsén (videó)

Az évekkel ezelőtt belülről megújult Inkey-kastélyban tartotta újévköszöntő ünnepségét az önkormányzat. A szombati rendezvényre a térség prominens személyiségei, állami hivatalok, intézmények, szervezetek vezetői, helyi kötődésű vállalkozók kaptak meghívást.

Gyuricza Ferenc

Laskai Béla, Bene Csaba, Cseresnyés Péter

Fotó: Szakony Attila

A jelenlévőket Laskai Béla polgármester köszöntötte, aki az együvé tartozás kifejezésének nevezte a rendezvényt. 

 

Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke két, a jövőben megvalósuló fejlesztési programról, a községet Nagykanizsával összekötő kerékpárút régóta tervezett megépítéséről és az iskolamegújítási beruházásról beszélt. Szólt arról is, hogy olyan mértékű fejlesztésekre, mint amilyenek a most záruló ciklusban történtek Zala megyében, harminc-­negyven éve nem volt példa. 

A térség országgyűlési képviselője, Cseresnyés Péter államtitkár ünnepi beszédében, a közelgő parlamenti választásokra tekintettel nagyobb léptékű áttekintést nyújtott. Kiemelte: a jelenlegi kormánytöbbség 2010-ben államcsődközeli helyzetben vette át az ország irányítását. Addigra megháromszorozódott az államadósság, eladósodtak az önkormányzatok, és a devizahitelezés miatt mintegy egymillió lakos csapdába került. Az államtitkár szerint az államcsődközeli állapotból új szemléletű gazdaságpolitikával sikerült 2013-ra komoly áldozatok nélkül kilábalni, majd azt követően már a gazdaság folyamatos fejlődését irányozhatták elő célként, s ezt a Covid okozta megtorpanás sem tudta visszafordítani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában