segítség

2021.12.03. 21:00

Szociális tűzifa: fontos volt a gyorsaság is Kerkabarabáson

Már novemberben kiosztották a szociális tüzelőt a mintegy 300 lakosú községben. A település a Belügyminisztériumtól 35 köbméter fa beszerzésére kapott támogatást, ez nagyjából megfelel az egy évvel korábbinak.

Gyuricza Ferenc

Paál István polgármester elmondta: az önkormányzatnak az volt a legfőbb célja, hogy még a téli hideg időjárás beköszönte előtt hozzájussanak a jogosultak a tűzifához, hiszen azt fel is kell dolgozniuk a lakosoknak, illetve az sem árt, ha a fa szárad még egy keveset, mielőtt kályhákba kerül. Ennek érdekében a benyújtott igényeket is igyekeztek a lehető leghamarabb elbírálni.

- Ez évben 22 családot tudtunk támogatni, a rendelkezésre álló mennyiséget pedig egységesen osztottuk el, azaz minden kedvezményezett 1,6 köbméter fát kapott – tette hozzá a polgármester. – Akérelmek elbírálásának előnyt élveztek a hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű személyek, a csökkent munkaképességűek, valamint azok az idősek, akik alacsony jövedelemmel rendelkeznek. A szociális tüzelő kiosztását Kovács József alpolgármester irányította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában