Frissen Zalából

2021.12.08. 10:50

Gyenesdiási lövöldözés: „György agresszív volt és az alkoholt sem vetette meg”

A szomszédok is megszólaltak a gyenesdiási tragédia kapcsán.

borsonline.hu

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, az 53 éves P. György december 6-án, 14 óra 30 perc körül Gyenesdiáson, a Jókai utcában található egyik lakóházban, majd azt követően az utcán is, egy kézi lőfegyverrel több alkalommal rálőtt 45 éves házastársára, P. Gabriellára. A hölgy súlyosan megsérült, autóval menekült ámokfutó férje elől, aki később visszament a lakásba és öngyilkosságot követett el. Másnap kiderült, hogy a férfi több fegyvert és lőszereket tartott engedély nélkül otthonában. A nőt megműtötték, de még mindig életveszélyes állapotban fekszik a kórházban.

A Borsonline szerdán közölt riportot az eset kapcsán. Mint megírták, a helyieket sokkolták a történtek, több környékbeli a fegyverdördülésre eszmélt.

– Hallottuk a lövések hangjait, ijedten kironatunk, de akkor már azt láttuk, hogy Gabi bepattan a kocsijába és elporzik – mondta egy utcabéli asszony a Borsnak.

A férfi még akkor is lőtt a nőre, amikor az már az utcán rohant.

A szakácsként dolgozó férfivel kapcsolatban azonban a szomszédoknak is voltak fenntartásaik.

Fodor István, szomszéd 
Forrás: Dombóvári Tamás/borsonline.hu

– Gabi mindig is kedves, nyugodt és mosolygós volt. Gyuri mogorva, arrogáns és mindenkivel lekezelő. Ahogy hallottuk, agresszív volt és az alkoholt sem vetette meg. Gabi végül megelégelte. Csoda, hogy eddig bírta – folytatta a szomszéd.

A pár házassága már jó ideje megromlott, így a ház két külön szinjén éltek. A nő egy hónapja elhagyta a férfit.

– Nagy aranyos volt a kislány és az asszony is. Azt tudtuk, hogy nincs minden rendben köztük, és hogy bár nem váltak el, és egy fedél alatt éltek, jó ideje külön voltak – mondta a házaspárról Fodor Iván.

Györgyön ekkor már láttak a helyiek, hogy depressziós. Többször kiállt a házuk előtti útra és csak bámult arra, ahonnan a felesége szokott hazaérkezni.

A Bors információi szerint a közös gyermekük nem volt ott apja őrült tombolása idején, a lány most a rokonoknál van Keszthelyen.

Györgyön látszott, hogy depressziós
Forrás: borsonline.hu

– Amikor a felsorakozó rendőröket megláttuk, megdöbbentünk, nem gondoltuk, hogy ilyet tesz – mondta Iván bácsi.

Azt egyelőre sem ő, sem a helyiek nem tudják, hogy György mivel csalta magához vissza Gabriellát, de lehetséges, hogy egy ideje már eltervezte a brutális támadást. A házban három, engedély nélküli fegyvert találtak a hatóságok, ezek egyikével lövöldözött a férfi.

Forrás: borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik