Adventi gyűjtés

2021.12.08. 15:00

Az adományokat még egy hétig várják a jólelkű emberektől Hévízen

Még egy hétig tart az adventi gyűjtés a hévízi református gyülekezetben, ahol jövő szerdáig várják a rászorulóknak szánt adományokat.

Péter B. Árpád

Péntekné Vizkelety Márta lelkipásztor lapunknak elmondta, a Magyar Református Szeretetszolgálattal (MRSz) tavaly kötött szerződést a hévízi gyülekezet, amely így hivatalos gyűjtőpontként működik, és részt vesz minden akcióban.

Az idei adventben az MRSz két adakozást hirdetett a gyülekezetek felé, tette hozzá a lelkész. Egyrészt élelmiszerdobozokat várnak alapvető cikkekkel, például liszttel, cukorral, olajjal. Ezeket a pakkokat a rászoruló családoknak juttatják majd el.

– A másik a cipősdoboz-akció – folytatta Péntekné Vizkelety Márta -, amelynek során kifejezetten gyermekeknek gyűjtünk karácsonyi ajándékokat, s azt kérjük a jólelkű emberektől, hogy a pakkokra írják rá, milyen korú és nemű fiataloknak szánják.

Mindkét gyűjtés december 15-ig tart, majd a Magyar Református Szeretetszolgálat teherautója elszállítja az adományokat.

– Nagy öröm számunkra, hogy már eddig is sok adomány érkezett – tette hozzá a hévízi lelkipásztor -, egyre szaporodnak a csomagok a gyülekezeti termünkben. Szeretettel kérjük a kedves testvéreket, mindazokat, akiket Isten lelke indít, hogy december 15-ig hozzanak még élelmiszer- és cipősdoboz-adományt.

Péntekné Vizkelety Márta hozzátette: a jószívű adakozót szereti és megáldja az Isten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában