Támogatás a lakhatáshoz

2021.11.10. 13:00

Zalaszentgróti közgyűlési döntések

Újabb pályázatot írt ki az önkormányzat a Gyár utca 57–59. bérlőinek lakhatásuk megoldására.

Szabó Judit

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen döntött a testület a pályázat kiírásáról: ismét egyszeri, maximum 500 ezer forintos vissza nem térítendő támogatást adnak a Gyár utcai lakóknak a költözéshez. A 17 érintett bérlő közül eddig 12 nyert támogatást, most a töb­biek is lehetőséget kapnak, hogy pályázzanak. A szegregá­tumban élők közül azok, akik megfelelnek a feltételeknek, november 22-ig adhatják be igényüket.

A képviselő-testület tárgyalt a Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnázium játszótéri eszközbeszerzésének támogatásáról. Az iskola már nem önkormányzati fenntartású, hanem állami, ennek ellenére az intézmény szakmai színvonalának lehetőség szerinti fejlesztését mindig kiemelten kezeli az önkormányzat, állt az előterjesztésben. A fenntartó Zalaegerszegi Tankerületi Központtal folytatott egyeztetések után az önkormányzat arról döntött, hogy 2,5 millió forintos támogatást nyújt az eszközbeszerzéshez (hinták, libikóka, egy nagyobb, csúszdákkal és mászókával rendelkező kombinált játszóeszköz) a Deák-iskola Ifjúság úti tagintézménye számára.

A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. évek óta támogatja a zalaszentgróti közösségi terek megújulását, ez biztosítja a fedezetet a fejlesztésre.

A képviselő-testület az ülésen javaslatot tett arra is, hogy a Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnázium felvételi körzethatára ne változzon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában