Frissen Zalából

2021.11.12. 07:00

Zalai gyárak is megnyitják kapuikat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pénteken rendezi meg az 5. Modern gyárak éjszakáját, amelyben zalai cégek is részt vesznek.

ZH

A nagyszabású országos program és a részt vevő gyárak számos érdekességet tartogatnak a látogatók számára

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A gyárak és üzemek hibrid formában fogadják az érdeklődőket: a kínálatot személyes gyárlátogatások és virtuális, online túrák színesítik. Félszáznál több vállalkozás nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt, akik a Modern gyárak éjszakája oldalán regisztrálhatnak az eseményre, s ott nézhetik meg a részletes programot is. Az innovációs tárca által életre hívott Modern gyárak éjszakája az ország egyik legsikeresebb, vállalati tevékenységet bemutató programsorozata. Közvetlen lehetőséget teremt a nagyközönség számára, hogy megtapasztalhassa, milyen példaértékű vállalatok működnek Magyarországon. Az összefogás erejével alkalmat biztosít az ágazatukban kiemelkedő vállalatok munkaadói, társadalomszervezői és közösségépítő szerepének bemutatására is. Az érdeklődők képet kaphatnak a gyárak egyedi megoldásairól, megtekinthetik a digitalizált, automatizált termelési folyamatokat, innovatív technológiákat. A vállalatok pedig számos látnivalóval készülnek, többek között a repülőgépek karbantartásának kiterjesztett valóságot alkalmazó fejlesztésével, automatizált, távfelügyelettel üzemeltethető pálinkafőzők gyártásával, a legkorszerűbb üvegfestési technikákkal s az űrben is alkalmazott rádiófrekvenciás technológiák tervezésével és előállításával.

A nagyszabású országos program és a részt vevő gyárak számos érdekességet tartogatnak a látogatók számára
Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Zalaegerszegen a program honlapjának tanúsága szerint a 3B Hungária Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (17, 18 órakor), a MouldTech Systems Kft. (16, 17, 18, 19 órakor) és a Hana-Plast Group Kft. (19 órakor), Nagykanizsán a Ferzol Metal Kft. (16, 17, 18, 19, 20 órakor) várja a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában