LETENYE

2021.11.03. 13:00

Tűzifa rászorulóknak

Rendkívüli ülésen alkották meg nemrég a képviselők a szociális célú tüzelőanyag-pályázattal összefüggő rendeletet.

Horváth-Balogh Attila

Az önkormányzat a Belügyminisztériumtól 6,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott szociális célú tüzelőanyag vásárlásához, ami 355 erdei köbméter keménylombos fa beszerzésére nyújt lehetőséget. A képviselő-testület a rendeletet megalkotta, eszerint annak lehet megállapítani támogatást, aki szociálisan rászorult, tűzifával fűt és akinek a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 385 százalékát, (109 725 forint); egyedül élő állampolgár esetén pedig a 485 százalékát (138 225 forint). A kérelmeket november 12-éig lehet beadni a Letenyei Közös Önkormányzati Hivatalban.

támogatási igény benyújtására kihelyezett ügyfélfogadás keretében a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár turisztikai irodájában van lehetőség november 3-án, 5-én, 8-án, 10-én és 12-én. Hétfőnként és szerdánként 8-11.30 és 13-15.30 között, péntekenként 8-12 között állnak rendelkezésre. A tűzifa kiszállítására várhatóan karácsony előtt kerül sor. Az önrészt és a szállítási költségeket az önkormányzat finanszírozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában