Frissen Zalából

2021.11.12. 09:00

Nyolcadikosokat vártak a Gönczi-tízpróbára Lentibe

Tíz próbát kellett teljesíteniük a városi és környékbeli általános iskolás diákoknak a Gönczi Ferenc Gimnáziumban szervezett tanulmányi vetélkedőn.

Korosa Titanilla

A Vörösmarty csapatának tagjai az iskolatörténeti totó kitöltése közben

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Az általános iskolák nyolcadikos diákjait várták Gönczi-tízpróbára. Az ügyességi és tanulmányi verseny az iskola névadója előtt tisztelgő programsorozathoz kapcsolódik.

– Minden évben rendezünk ez alkalomból versenyeket az általános iskolásoknak és gimnáziumunk tanulóinak is – tájékoztatott Bíró Krisztina intézményvezető-helyettes. – A programsorozatot november 23-án a Gönczi-nap zárja, amikor 9. évfolyamos diákjaink megkapják az iskolához tartozás jelképeként a gönczis sálat és a nyakkendőt. A tíz­próbára hét iskolából nyolc csapat érkezett, 10-10 fővel. A vetélkedő nem igényelt előzetes felkészülést, inkább a játékos és kreatív feladatokat az általános műveltségre, illetve a tananyagra építettük.

A Vörösmarty csapatának tagjai az iskolatörténeti totó kitöltése közben
Fotó: Zalai Hírlap

Történelem, idegen nyelv, magyar nyelv és irodalom, fizika, biológia és matematika is szerepelt az ügyességet is próbára tevő feladatok közt.

– Két állomáson pedig a Gönczi-gimnáziummal igyekeztünk megismertetni a nyolcadikos diákokat: az egyik iskolatörténeti totó volt, a másikon pedig a diákönkormányzat tagjai mutatták be a diák­életet. A beiskolázási folyamat során, tájékoztató programok keretében bemutatkozunk a térség minden általános iskolájában, de szerettük volna, hogy az érintettek személyesen is megismerjék az iskolát, a tantestület tagjait, a diákokat, és az élmények kapcsán esetleg kedvet kapjanak a gimnáziumunkhoz.

A Gönczi-tízpróbát a Lenti Arany János Általános Iskola Arany Nyolcas nevű csapata nyerte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában