Frissen Zalából

2021.11.27. 07:00

Keszthelyi advent: műjégpálya a belvárosban, az új év kezdetéig ingyenes lesz a parkolás

Sokszínű programmal készül az idei adventre a Balaton-parti város. Az idei év attrakció­ja a Fő térre telepített, ingyenesen használható gyermek­műjégpálya lesz.

Jóna István

A programokról sajtótájékoztatón számoltak be pénteken a városházán.

– Kellő óvatossággal, figyelve a járványügyi helyzet alakulására, szeretnénk megtartani a szabadtéri közösségi programokat, amelyeket elsősorban a keszthelyi családoknak, a helyi közösségeknek kínálunk – kezdte a programismertetőt Nagy Bálint polgármester.

Nagy Bálint és Szijártó László tartott tájékoztatót
Fotó: Jóna István / Zalai Hírlap

Hozzátette: egy év kihagyás után idén jó hangulatú szabadtéri programokat, és méltó lelki készületet szeretnének biztosítani a városlakóknak. A hagyományokhoz híven advent első vasárnapján kezdődnek az ünnepváró programok Keszthelyen. A város karácsonyfája, a betlehem és az adventi koszorú a rendház előtt, míg a gasztronómiai kínálat a hivatal és a gimnázium között fog megjelenni.

Vidám játszóhelyszín lehet a gyerekek számára a Fő térre telepített, ingyenesen használható, 200 négyzetméteres műjégpálya. Izgalmas és minőségi ételkínálattal is készülnek a látogatóknak, a hagyományos vásári ételek mellett a modern street food ételek is megjelennek. A vasárnapi közös gyertyagyújtásokon keszthelyi általános iskolások adnak műsort, majd ezt követően a történelmi egyházak püspökei osztják meg adventi gondolataikat.

December ötödikén, a második gyertyagyújtással összekötve a Katolikus Karitász Egymillió csillag a szegényekért figyelemfelhívó programjának a házigazdája lesz a város, amely egyben a Szolidaritási hét országos megnyitója is lesz, mondta Szijártó László plébános, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója.

A tájékoztatón elhangzott: Keszthelyen az új év kezdetéig ingyenes lesz a parkolás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában