Frissen Zalából

2021.11.22. 11:30

Kazahok is szeretnék átvenni a hévízi csodát

A Kazah Üdülő Szövetség (KÜSz) vezetői ismerkedtek az elmúlt napokban a fürdőváros turisztikai szolgáltatásaival, s találkoztak az önkormányzat, a Tófürdő és a turisztikai nonprofit kft. vezetőivel is.

Péter B. Árpád

Csoportkép a Tófürdő előtt, középen Kepli József János

Fotó: ZH

A KÜSz a hazai szállodaszövetséghez hasonló érdekvédelmi szakmai szervezet, amelynek tagjait főként a balneoterápiás kezelések protokollja érdekelte, mondta el lapunknak Kepli József János, Hévíz alpolgármestere, aki arról is beszélt: a város már korábban is kapcsolatot ápolt az üdülőszövetséggel, illetve kazah befektetőkkel, akiknek jórészt nyugat-európai szállodákban és magánkórházakban van érdekeltsége.

Csoportkép a Tófürdő előtt, középen Kepli József János
Fotó: ZH

– A kazahok is rendelkeznek gyógy- és termálvizekkel, ismerik az iszapkezelést és a súlyfürdőt is – mondta el lapunknak Kepli József János –, most pedig egy olyan együttműködés körvonalazódik, amit a kínai Csungking tartománnyal már kialakítottunk. Ők a hévízi tudástranszfert megvásárolták s alkalmazzák: ezt tudjuk felkínálni kazah partnereinknek is.

Persze, Hévíz adottságai egyediek, hiszen például a gyógyvizet nem lehet elszállítani, ám ami átültethető más környezetbe, abban szívesen segít a város a komoly érdeklődőknek, természetesen üzleti alapon, szögezte le az alpolgármester.

– Számunkra az is fontos, hogy mindazt, amit Hévíztől tanulnak, jól csinálják – tette hozzá Kepli József János –, mert van egyfajta missziós szerepe a városnak és minden itt működő szolgáltatónak abban, hogy a balneoterápia protokollját megismertesse, népszerűsítse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában