Frissen Zalából

2021.11.28. 08:40

Ittasan okozott balesetet a zalaegerszegi férfi, majd elhajtott a helyszínről

A zalaegerszegi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

police.hu

Egy 74 éves, helyi férfi közlekedett személygépjárművel 2021. május 24-én délelőtt Zalaegerszegen, a Mindszenty téren, a Balatoni út irányából. A Kazinczy térhez érve későn észlelte az előtte szabályosan haladó, és forgalmi okból lassító személygépkocsit aminek hátulról nekiütközött, majd az ütközést követően adatai hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről.

Pár órával később a rendőrök megtalálták az okozót, és mivel felmerült a gyanú, hogy ittasan vett részt a közúti közlekedésben, vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, mely pozitív eredményt mutatott. A sofőr elismerte a rendőröknek, hogy járművezetés előtt szeszes italt fogyasztott továbbá azt is, hogy ilyen állapotban közlekedési balesetet okozott.

A férfit ezt követően elfogták és előállították majd járművezetés ittas állapotban vétség, valamint cserbenhagyás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek – írja a police.hu

Ezek is érdekelhetik