Frissen Zalából

2021.11.19. 14:00

Egyiptomi delegáció ismerkedett Hévízzel

Magas rangú egyiptomi delegáció ismerkedett a fürdővárossal. A látogatók érdeklődését különösen a tó gyógyhatása, valamint az elérhető kezelések sora keltette fel.

Péter B. Árpád

A tárgyalásokat Hanafy Ali el-Gebaly és Papp Gábor vezette, mellettük Kepli József János Fotó: Péter B. Árpád

A képviselőkből, valamint követségi munkatársakból álló küldöttséget Hanafy Ali el-Gebaly, az egyiptomi képviselőház elnöke vezette. A delegációt Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester fogadta. Az egyiptomiak Hévízt részben a Sarm es-Sejkkel fennálló testvérvárosi kapcsolata miatt keresték fel.

Papp Gábor elmondta: a két ország közti jó viszony számos területen megnyilvánul, Hévízt pedig kifejezetten kedvelik Egyiptomban. Rövid előadásában a turizmusról, a város gyógy- és egészségturisztikai szerepéről beszélt a vendégeknek, bemutatva a fejlesztéseket, különös tekintettel a reptérre, mellyel kapcsolatban az egyiptomi delegáció felvetette akár közvetlen járatok indításának későbbi lehetőségét is.

A tárgyalásokat Hanafy Ali el-Gebaly és Papp Gábor vezette, mellettük
Kepli József János Fotó: Péter B. Árpád

- Számos ok miatt csökkentek az elmúlt években az egyiptomi turizmus számai, s annak idején azért kerestek meg minket, mert a hévízi gyógy-, egészség- és sportturizmusra egyfajta mintaként tekintettek – fogalmazott Papp Gábor. – Ezt a tudást szeretnék átültetni Egyiptomba, fejlesztéseket terveznek, amiről már tárgyaltunk Egyiptom elnökével és Sarm es-Sejk kormányzójával is.

A zalai városvezető emlékeztetett: a két ország kiváló kapcsolatokat ápol az élet számos területén, de a turizmus kiemelt szegmens. A megbeszélésen az is elhangzott: 2022-ben a hazai turisztikai expó díszvendége Egyiptom lesz, így a két ország közötti kapcsolatokat még szorosabbra fűzhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában