Frissen Zalából

2021.10.08. 17:21

Türje és Nova lett Az év zalai idősbarát önkormányzata

A helyi idősek napi ünnepi összejövetel és műsor keretében adták át tegnap a türjei művelődési házban a Zala Megyei Önkormányzat által alapított „Az év zalai idősbarát önkormányzata” kitüntető címet, amelyet 2021-ben Türje és Nova község helyhatósága érdemelt ki. A pályázat útján elnyerhető elismeréseket Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Önkormányzat alelnöke nyújtotta át Nagy Ferencnek (Türje) és Németh Józsefnek (Nova). Az idősek napjához kapcsolódó rendezvényen köszöntötték Türje két legidősebb lakóját Vasmatics Gyulánét és Druskóczi Gyulát.

ZH

Németh József novai polgármester, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Önkormányzat alelnöke és Nagy Ferenc Türje polgármestere az elnyert díjjal Fotó: Pezzetta Umberto

A zalai idősbarát önkormányzatoknak járó elismerésről szólva az idősek napi rendezvényen Pácsonyi Imre megyei közgyűlési alelnök Böjte Csaba könyvéből idézte az idősekre vonatkozó sorokat, amelyek arra intenek, hogy az előttünk járó generáció saját derűs napjaival ajándékozza meg szeretteit, hiszen ők is láncszemek közös történetünkben. Az idősek megbecsülése, tapasztalatainak megszívlelése egy közösség erejét, jövőjét szolgálja. A fiatalabbak kötelessége, hogy időről időre számba vegyék az előttük járók munkáját, amelyet tovább gazdagíthatnak. A két település ezügyben többet tesz le az asztalra, Nován és Türjén biztonságban, derűsen élhetik napjaikat az idősebbek, hangzott el a köszönő szavakban. A két polgármester felszólalásában egyaránt hitet tett amellett, hogy a jövőben is igyekeznek méltóak lenni a Zala Megyei Idősügyi Tanács támogató javaslata jóvoltából elnyert díjhoz, hiszen, ahogy Németh József fogalmazott, ha az idősek nem lennének, mi sem lennénk. A türjei önkormányzat ezen gondolatok jegyében mondott köszönetet a községben működő és a korosabb korosztály tagjait is bevonó tánccsoportnak, a kézimunkázóknak, az Őszirózsa Nyugdíjas Klubnak, a fotóklub aktivistáinak, és az énekegyüttesnek. Az észak-zalai község fejlesztéséről, a templom, az iskola, a művelődési ház, a fogorvosi rendelő felújításáról is beszámolt Nagy Ferenc polgármester.

Németh József novai polgármester, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Önkormányzat alelnöke és Nagy Ferenc Türje polgármestere az elnyert díjjal Fotó: Pezzetta Umberto

Az egybegyűltek ezután élvezhették Debrei Zsuzsanna és Hertelendy Attila színművész zenés műsorát, valamint a helyi fiatalok produkcióját, majd közös vacsora mellett idézték fel a közös emlékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában