Frissen Zalából

2021.10.15. 07:00

Több szakaszban sikerült elvégezni a pákai Petőfi Sándor út felújítását

A felújított Petőfi Sándor utat avatták fel tegnap a településen.

Korosa Titanilla

Lukács Tibor és Cseresnyés Péter a felújított úton

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Lukács Tibor polgármester elmondta: több szakaszban végezték el az aszfaltozást, a padka rendbetételét, ahogy az önkormányzat anyagi helyzete, illetve a pályázati források lehetővé tették. Az út utolsó, 450 méter hosszú és 3 méter széles szakaszára a Magyar Falu Program egyik kiírásán nyertek forrást.

Az avatáson Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a felújításra szánt 17 millió forint nem tűnik soknak, de lehetőséget nyújt, hogy szakaszonként fejlesszenek a falvak. Hangsúlyozta: a Magyar falu program hazai forrásokból működik, ezt a magyar gazdasági növekedés tette lehetővé.

Lukács Tibor és Cseresnyés Péter a felújított úton
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

– A Magyar falu program a fejlesztési támogatások biztosítása mellett azért is fontos, mert bizonyítja, hogy az Orbán-kormány mennyire odafigyel a vidéki Magyarországon az életkörülmények javítására – jelentette ki Cseresnyés Péter. – Sok helyen 50-60-70 éves lemaradást kell bepótolni, mert ennyi ideje nem figyelt az aktuális kormányzat a magyar vidékre, a falvakban élő emberekre. A 2012 óta végzett fejlesztésekkel sikerül lépésről lépésre egy kicsit ebből a tartozásból, lemaradásból letudni, közelíteni az ideá­lis állapothoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában