Frissen Zalából

2021.10.29. 14:00

Pályázati támogatással és összefogással újították fel a teskándi hivatalt

Pályázati támogatással és a települések összefogásával újult meg a nyolc település 3500 lakóját szolgáló önkormányzati hivatal épülete.

Arany Gábor

A felújított hivatali épület avatása

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az elmúlt években többször pályázott fejlesztési támogatásra sikerrel az önkormányzat a Magyar falu programhoz, ahogy erről a csütörtökön tartott átadáson Sipos László teskándi polgármester beszámolt.

A felújított hivatali épület avatása
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Ez alkalommal a faluházak felújítását szolgáló pályázati támogatásból nyertek el 6,5 millió forintot. Ezt egészítették ki a közös hivatal önkormányzatai – Teskánd, Boncodfölde, Böde, Dobronhegy, Hottó, Németfalu, Kustánszeg és Salomvár – kétmillió forinttal. Ebből az összegből a kivitelező Cseke Kft. a hivatali épület ötven évvel ezelőtt kiépített villamos hálózatát újította fel. Megtörtént a kazán cseréje, a 3,5 méter belmagasságú teret álmennyezet beépítésével csökkentették, LED-világítást kaptak a terek, padozatot is felújítottak, fal kibontásával átalakult a belső tér, és mindezt a festés követte.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Sipos László szólt arról is, miszerint a 2019-es választás után a képviselő-testület kifejezte szándékát, hogy a település a térség meghatározó ereje legyen. Ehhez együttműködésre, jó kapcsolatra törekednek a szomszédos településekkel, s ennek látható eredménye a közös erővel felújított épület.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A falvak virágkorukat élik, mind többen költöznek ki a városokból. Ezt az átadáson Vigh László országgyűlési képviselő fogalmazta meg. Mint mondta, a legtöbb településen már elfogytak a belterületi ingatlanok, különösen a megfelelő infrastruktúrával ellátott községek népszerűek a fiatalok körében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában