Frissen Zalából

2021.10.11. 14:00

Idén is volt Őszi forgatag Tófejen

Elsősorban a településen működő civil szervezetek és intézmények, valamint a helyi termelők és kézművesek számára kínált bemutatkozási lehetőséget az a szombat délutáni program, amelyet immár ötödik alkalommal rendeztek meg a közép-zalai településen.

Gyuricza Ferenc

A Tófeji Kertbarát Kör Egyesület elnöke, Léránt István (balról) és felesége mutatja Horváth Zoltánnak a civil szervezet standján kiállított termékeket

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az Őszi forgatag elnevezésű rendezvény a település egyik legjelentősebb eseménye ebben az időszakban, s mint azt Horváth Zoltán polgármester lapunknak elmondta: a helyi kiállítók már hetekkel-hónapokkal ezelőtt megkezdték rá a készülődést, itt valóban mindenki a tőle telhető legjobb formáját akarja mutatni. A program megszervezésével a kezdetek óta az volt a fő céljuk, hogy a családokat csábítsák ki a faluház környékére. Ezt szolgálta a rendezvény kirakodóvásár jellege, és a műsort is ennek megfelelően állították össze. Egyrészt helyi szereplők – például a Tófeji Örökmozgó Gyerekek tánccsoportjai – léptek fel, hogy a szülők, nagyszülők megtekinthessék őket, de a meghívott közreműködőket is úgy válogatták össze, hogy a gyermekektől az időskorúakig mindenki találjon kedvére valót a kínálatban. A program a késő délutáni órákban fergeteges táncházzal zárult, amelyhez a nézelődők közül is sokan csatlakoztak.

A Tófeji Kertbarát Kör Egyesület elnöke, Léránt István (balról) és felesége mutatja Horváth Zoltánnak a civil szervezet standján kiállított termékeket
Fotó: Zalai Hírlap

– Szerencsénk volt az időjárással, hiszen pénteken is esett az eső, s vasárnapra is csapadékot jósoltak, a szombatot viszont megúsztuk nélküle – tette még hozzá a polgármester. – Ugyan egy kicsit hűvösebb volt a levegő hőmérséklete, ennek ellenére rengetegen eljöttek, s azt gondolom, aki kilátogatott a rendezvényre, az jól érezhette magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában