Frissen Zalából

2021.10.14. 07:00

Búcsúnapi zarándoklatot tartottak Nagykanizsán

Immár nyolcadik éve annak, hogy a Szent Ferenc Zarándokközösség tagjai minden hónapban gyalogosan el­zarándokolnak a homokkomáromi Mária-kegyhelyre, annak búcsúnapján, 13-án.

Horváth-Balogh Attila

hűvös idő sem tartotta vissza a közösség tagjait

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Így történt ez tegnap is, amikor a kifejezetten hűvös, szeles időjárás ellenére körülbelül ötven-hatvan ember vágott neki az útnak. A résztvevők a kiskanizsai templom mellől indultak Nagy Vendel címzetes apát és helyi plébános, illetve dr. Székely János szombathelyi megyés püspök áldását követően.

hűvös idő sem tartotta vissza a közösség tagjait
Fotó: Zalai Hírlap

– A homokkomáromi búcsú és zarándoklat a vidék Magyarországának nagy szívdobbanása – mondta lapunknak a püspök atya. – A zarándoklatra elsősorban olyan emberek érkeznek Kiskanizsáról és a környező falvakból (de akár vidéki városainkból is), akik számára a hit, a család, a régi hagyományok, énekek, az őseink által ránk hagyott kincsek, értékek rendkívül fontosak. Valaki egyszer azt mondta, hogy a globalizmusnak öt halálos ellensége van: Isten és a vallás, a család, a nemzet, a föld a maga fizikai valójában, illetve a közösség. Nem véletlen, hogy a globalizmus ezeket akarja elvágni, tönkretenni – azonban a zarándoklatok éppen ezeket éltetik és újrakötik. Ezért Magyarország nagy reménye a vidék és a Szent Ferenc Zarándokközösséghez hasonló szerveződések, illetve a maihoz hasonló rendszeres zarándoklatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában