Frissen Zalából

2021.10.14. 07:00

A templom felújításához gyűjtöttek pénzt a hahótiak

Közadakozásból szeretné előteremteni az Antióchiai Szent Margit-templom külső felújításához hiányzó összeget a felsőrajki plébánia és a helyi egyházközség. Az állam 15 millió forintot biztosított a munkálatokhoz, a főegyházmegye ezt 3,5 millió forinttal, míg egy kaliforniai katolikus missziós ötezer dollárral egészítette ki, de így is hiányzik még körülbelül kétmillió forint.

Gyuricza Ferenc

A hiányzó összeg előteremtése érdekében adománygyűjtő hangversenyt is szerveztek

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Ez utóbbi részbeni előteremtése érdekében az elmúlt hét péntekén, a Magyarok Nagyasszonya ünnepéhez kapcsolódóan egy ­adománygyűjtő jótékonysági hangversenyt szerveztek, amelyen a Szent Anna kórus, a Fűzvölgyi Dalostársak, valamint a zongorista Németh Ferenc működött közre. A templomi koncert kapcsán Rudi Péter plébános lapunknak elmondta: a jövő héten kezdődő felújítás során a teljes körű külső kőművesmunkákat és a festést, valamint a bádogozást tervezik elvégezni. Ezen- felül a tornyon található spalettás ablakokat is kicserélik, azok asztalosmunkálatai szintén ennek a programnak képezik részét. A megbízott vállalkozó szerint mindezt – az időjárás függvényében – körülbelül két hónap alatt lehet elvégezni, így reményeik szerint december közepére, legkésőbb az év végére megújul az épület.

hahóti Antióchiai Szent Margit-templom
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Rudi Péter hozzátette: a templom külső felújítása mellett párhuzamos projektként, a Magyar falu program támogatásával a helyi plébánia épülete is megújul. Ez utóbbi a tetőcserét, az eredeti nyílászárók cseréjét, a külső és belső festést, valamint a gépészeti felújítást foglalja magába. Ezek együttes tervezett költsége 15 és fél millió forint, a plébános elmondása szerint ezt a pályázati támogatás teljes egészében lefedi, így a plébánia épületéhez nincs szükség további forrásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában