Frissen Zalából

2021.09.22. 07:32

VR játék készült a zalaegerszegi vár 1641-es ostromáról (videó)

A különleges játék bemutatóját Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere osztotta meg a közösségi médiában.

zaol.hu

Idén ünnepeljük Zalaegerszeg első, 1421-es, városként való említésének 600 éves évfordulóját. Időközben egy virtuális valóság (VR) játék is készült, melyben az akkor még létező zalaegerszegi végvár 380 évvel ezelőtti, 1641-es ostromát lehet lejátszani. A program bemutatóját szerdán osztotta meg Balaicz Zoltán.

A polgármester bejegyzésében úgy fogalmaz: míg más városokban a középkori várromok emlékeztetnek a történelmi múltra, addig Zalaegerszegen már a romok sincsenek meg, így a 21. századi modern technika segítségével, VR szemüvegek használatával hívják időutazásra az érdeklődőket, hogy eredeti formájában mutassák meg a várat, amit a programba bekapcsolódóknak – csapatépítésnek is beillő módon – közösen kell megvédeniük az ostromló törököktől.

Mint írja, a program kidolgozásának történelmi, régészeti szakértője dr. Vándor László Zalaegerszegért Díjas régész, nyugalmazott múzeumigazgató volt. A VR programot készítő csapat vezetője Háry Ádám, tagjai pedig Gallik Attila, Kékedi Judit, Kerék Kristóf, Paksa Tamás, Orsós Tibor.

A poszt szerint hamarosan a sportcsarnokban előre meghirdetett időpontokban lehet majd kipróbálni a játékot, később pedig a leendő zalaegerszegi digitális élményközponthoz kapcsolódóan kap végleges helyet. A programozó csapat más játékokon is dolgozik, így az Alsóerdei Sport és Élményparkban lehetőség nyílik majd virtuális síelésre, továbbá virtuális vadászatra is állatok valódi elejtése nélkül, melyek részleteiről a polgármester későbbi tájékoztatást ígér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában