LENTI

2021.09.30. 13:00

Nincs hiány óvónőkből

Közút elnevezéséről döntöttek a képviselők tegnap az önkormányzati ülésen, és több intézmény elmúlt évre vonatkozó szakmai beszámolóját is tárgyalták.

Korosa Titanilla

Sugár út elnevezést kapott az az eddig utcanévvel nem rendelkező, a városból (az azonos elnevezésű közút folytatásaként) a 86-os főútvonal, illetve Csesztreg irányába kivezető Lenti 0104/1 helyrajzi szám alatti országos közút Kerkabarabás 029/1 helyrajzi számú közútig tartó szakasza. A döntést arra való tekintettel hozta meg a testület, hogy a közút mellett lakóház és telephelyek létesültek. A szakasz állami tulajdonú, vagyonkezelője a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az ülésen elfogadták a képviselők a bölcsőde és a Mesevár Óvoda tavalyi szakmai beszámolóját. Előbbi intézmény működésével kapcsolatban elhangzott, hogy a pandémia miatt kismértékben csökkent a beiratkozott gyerekek száma, de az intézmény jó kihasználtságú. A Mesevár Óvoda maximális létszámmal, 275 fővel működik. Az intézményben a koronavírus-járvány alatt megnőtt a szerepe az online kapcsolattartásnak az óvodapedagógusok és a szülők között. Arról is szó volt, hogy többen nyugdíjba vonultak az óvónők közül az utóbbi időszakban, de jöttek a helyükre fiatalok, vagyis a személyi feltételek továbbra is adottak a megfelelő szakmai munkához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában