KÖRKÉP

2021.09.30. 21:00

Ne pazaroljunk!

Idén lett ötéves a Nébih Maradék nélkül élelmiszerpazarlás-megelőzési programja, amelynek megünneplését szeptember 29-re, vagyis az élelmiszer-pazarlás elleni világnapra időzítette a hivatal. Az alkalomból nyereményjátékkal egybekötött közösségi médiakihívás indult.

ZH

A fejlett országokban a kidobott élelmiszer-hulladék mennyiségének több mint feléért a háztartások felelősek. Az ENSZ célkitűzése, hogy 2030-ig felére csökkenjen a háztartásokban keletkező élelmiszer-hulladék. Bár hazánkban 2016 és 2019 között 4 százalékkal (68 kg-ról 65 kg-ra) csökkent a fejenként évente kidobott élelmiszer mennyisége, egy átlagos, 4 fős magyar háztartás ma 128 ezer forintnyi élelmiszert pazarol el évente.

A Nébih, folytatva a szemléletformáló programokat, „Nem leszek szemét!” címmel játékot indított, amely szeptember 29-től október 16-ig tart. A Maradék nélkül program munkatársai arra buzdítanak mindenkit, hogy a játék bő két hete alatt osszák meg ismerőseikkel, barátaikkal, hogy ők mit tesznek az élelmiszer-pazarlás ellen. Ehhez számos ötletet, informatív grafikát és egyéb tippet találnak a Maradék nélkül közösségi felületein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában