Frissen Zalából

2021.09.03. 07:00

Havonta egy alkalommal lesz gyermekfoglalkozás Tófejen

Hosszas kihagyás után, a nyáron indult újra a faluban a program, melyre három év alatti kisgyermekeket és szüleiket, esetleg nagyszüleiket várják. Kovács Kata vezetésével havonta egy alkalommal tartanak foglalkozást.

Gyuricza Ferenc

Kovács Kata (balról guggolva) vezeti a foglalkozásokat

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A program 2019-ben indult, azzal a szándékkal, hogy a legkisebbek számára is kínáljon a település olyan foglalkozást, amely hozzájárul a testi és szellemi fejlődésükhöz, komfortérzetükhöz – tudtuk meg Molnár-Gonda Enikőtől, a község közművelődési szakemberétől. A foglalkozások megtartására Kovács Katát kérték fel.

Kovács Kata (balról guggolva) vezeti a foglalkozásokat
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Már az induláskor kiderült, hogy mind a babák, mind a szülők nagyon kedvelik a zenés-mondókás-játékos foglalkozásokat, ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy vállalva a program költségeit, rendszeressé teszi az összejöveteleket, azaz havonta egy alkalommal lehetőséget biztosít az érdeklődőknek a programon való részvételre.

A foglalkozásokat tavaly, a koronavírus-járvány megjelenésekor, egészségügyi megfontolások miatt meg kellett szakítani, s csak idén nyáron, júliusban indult újra a sorozat. Molnár-Gonda Enikő azt is elmondta: a településen mintegy tíz olyan kisgyermek él, aki „belefér” a ringatós korosztályba, és többségük részt is vesz a programon. Legközelebb szeptember 29-én tartanak foglalkozást, arra viszont már a kiscsoportos óvodásokat is meghívják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában