Frissen Zalából

2021.09.02. 06:50

Elkezdődött szerdán a 2021–22-es tanév Zala megyében is

Szerdán megkezdődött a tanév, amely 2022. június 15-ig tart. Zalaegerszegen a Zrínyi Miklós Gimnázium tanévnyitóján jártunk, Nagykanizsán a tankerületnél érdeklődtünk az iskolakezdésről.

Arany Gábor, Horváth-Balogh Attila

A megyeszékhelyi Zrínyi Miklós Gimnáziumban az intézmény 126. tanévét nyitották meg.

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Köszönetet mondott a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállásért Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, aki a megyeszékhelyi Zrínyi Miklós Gimnázium szerda reggeli tanévnyitó ünnepségén vett részt. A pedagógusok, a diákok és a szülők munkájának köszönhető, hogy a járvány kitörése után az oktatás folyamata nem szakadt meg, sikerült az érettségi vizsgákat is megtartani, mondta a képviselő. Enélkül fennállt a veszélye, hogy a középiskolások évet vesztenek, nem tudják elkezdeni felsőfokú tanulmányaikat. Ez igaz az általános iskolákra is, emelte ki, így sikerült biztosítani a diákok továbbtanulását.

A megyeszékhelyi Zrínyi Miklós Gimnáziumban az
intézmény 126. tanévét nyitották meg.
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Vigh László a tanévnyitón arról is beszélt, hogy elkezdődött a 12 évnél idősebbek koronavírus elleni oltása, mert várhatóan hozzánk is elér a járvány negyedik hulláma. Az oltásra jelentkezettek arányát tekintve a zalaegerszegi középiskolák sorában a Zrínyi élen állt, tette hozzá. Arra kért mindenkit, aki teheti, oltassa be magát, mert a bezárás veszélye fenyegeti azt az osztályt, iskolát, amelyikben fel­üti fejét a fertőzés.

Végezetül az országgyűlési képviselő kitért arra, hogy elkészült a Zrínyi-gimnázium felújításáról szóló kormányhatározat szövege. Minden részletében még nem ismert a tervezet, de amint elfogadják, elkezdődhet az intézmény teljes rekonstrukciója.

Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója érdeklődésünkre elmondta: a központ pedagógusai 3 járásban 49 feladatellátási helyen látják el a nevelő-oktató munkát, összesen 10 466 tanuló jár iskoláikba. Az új tanévben 1053-an ülnek először iskolapadba, lesznek első osztályosok, 498-an pedig középiskolai tanulmányaikat kezdik meg.

A Kiskanizsai Általános Iskolában 330 diák vehette át az ingyenes tankönyvcsomagokat. Képünkön Molnár István igazgató, a háttérben pedig Fülöp Anita iskolatitkár és Horváthné Vörös Evelin pedagógiai asszisztens
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Már az előző tanév is hagyományos munkarendben zárult, a 2021–2022-es pedig minden iskolában jelenléti oktatással indul. Az intézmények az egész tanévet jelenleg a hagyományos, jelenléti munkarend szerint szervezik – közölte Magyar Ferenc. – A tankönyveket a nyári szünet utolsó napjaiban vehették át a tanulók, ezeket minden évfolyamon ingyenesen biztosítja az állam a részükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában