Frissen Zalából

2021.09.11. 10:39

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a söjtöri motoros találkozót

Szombaton rendezték meg a 11. Söjtöri Veterán Motoros Találkozót és Deák Emléktúrát, amelyen 130 motor vett részt, közülük a zalaiakon kívül budapestiek és békésiek is.

Arany Horváth Zsuzsa

Előtérben a Muraszombatról érkezett Simon Kosek 1937es Horex motorkerékpárral.

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

Két motoros, Simon Kosek és Janko Rafic Szlovéniából, Muraszombatból érkezve csatlakozott a túrázókhoz. Egyikük 1951-es Horex motorkerékpárral, másikuk 1950-es BMW R25-össel tette meg a közel 110 kilométeres utat, amely Söjtörről indulva Zalaapátin és Keszthelyen áthaladva ért el Balatonedericsig. A túrán résztvevő legrégebbi jármű 1937-ből való volt. Az út során gyakorlati és elméleti feladatok is vártak a motorozókra, a jó teljesítményért a hobbihoz szükséges eszközöket kaptak jutalmul. Keszthelyen megkoszorúzták azt az emléktáblát, ami jelöli, a haza bölcse középiskolai tanulmányai egy részét ebben a városban végezte. Mint Klujber Richárdtól, az emléktúra szervezőjétől megtudtuk, 2009-ben Bodrogkeresztúron született meg benne és családjában a motoros találkozó ötlete, s a támogatóknak is köszönhetően az első alkalom 19 résztvevői száma 150-ig is felduzzadt az évek során. Az emléktúra eddig még mindig baleset nélkül zajlott, ami mutatja a csatlakozók fegyelmezettségét is. A Deák Ferenc emlékét ápoló túrát a söjtöri, a zalaapáti és a balatonedericsi önkormányzat is támogatta.

Előtérben a Muraszombatról érkezett Simon Kosek 1937es Horex motorkerékpárral.
Fotó: Arany Horváth Zsuzsa / Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában