Frissen Zalából

2021.08.06. 10:00

Táborban frissítette repertoárját az Orff Nagykanizsán

Az Orff ütőegyüttes intenzív, gyakorlással gazdagon átszőtt tábort szervezett székhelyére, a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI-ba. Ezúttal az egészen fiatal zenekari tagok és az idősebb generáció képviselői együtt gyakoroltak.

Benedek Bálint

Az Orff egész héten gőzerővel gyakorol. A képen szemben jobbról Fekete Melinda Zsófia Fotó: Gergely Szilárd

Az együttes vezetője, Fekete Melinda Zsófia elmondta: ez a hét a gyakorlásról szól, a 14 résztvevőnek nagyon sok darabot kell elsajátítania, így szinte alig van idő letenni a marimbaütőket. Most a hét közepén járnak, s örömmel töltötte el, hogy a gyerekek felvették a ritmust és szorgalmasak.

- Kizárólag új darabokat tanulunk, Strauss Radetzky-indulóját dolgoztuk fel például, vagy éppen a Hungária együttestől a Casino twist című számot – folytatta. – Barokk és magyar táncok kerültek a repertoárba, ahogy a klasszikus muzsikát is beépítjük.

Az Orff egész héten gőzerővel gyakorol. A képen szemben jobbról Fekete Melinda Zsófia Fotó: Gergely Szilárd

Igyekszünk egészen változatos kínálatot összeállítani, a modern daraboktól a komolyzenéig. Bár feszítettebb a tempó, mint korábban, de azért tartunk egy bográcspartit is, interaktív vetélkedőkkel színesítve. A tábor utáni első nyilvános szereplésre nem kell sokat várni: augusztus 10-én (kedd) 19 órakor a Medgyaszay Ház előtt ad koncertet a csapat. Remélik, hogy szeptemberben nem térnek vissza a járványügyi lezárások, és lehet tervezni az év további fellépéseit.

A csapat egyik tagja, Domján Eszter Lúcia nagyon várta, hogy ismét találkozzon a zenésztársaival, a tábori foglalkozásoknak mindig különleges varázsuk van. A 17 éves lány még általános iskolásként csatlakozott az „orffosokhoz”, s teljesen lenyűgözték a dallamütőhangszerek, vagyis a xilofon, a marimba, a vibrafon és a harangjáték. Szerinte a 27 éves együtteshez tartozni megtiszteltetés, ráadásul olyan közösség alakult ki, amelyben öröm zenélni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában