Frissen Zalából

2021.08.28. 09:00

Felavatták a mintegy 30 millió forintból felújított fogorvosi rendelőt Pákán

Lukács Tibor polgármestertől az ünnepségen megtudtuk: a Magyar falu programban elnyert forrásból valósult meg a tető teljes felújítása, szigetelése, a külső homlokzaton a nyílászárók cseréje és a falak szigetelése, illetve elvégezték az épület akadálymentesítését.

Korosa Titanilla

Németh Csaba, Bene Csaba, Lukács Tibor, Cseresnyés Péter és Hordós Krisztina Rita, a kivitelező Le-Ko Kft. ügyvezetője a fogorvosi rendelő avatásán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A ház mögött parkolóhelyeket alakítottak ki. A rendelő épületének földszintjén korszerűsítették a fűtést, új, modern, takarékos eszközöket szereltek be. A belső térben pedig a szükséges javításokat és a festést végezték el.

Németh Csaba, Bene Csaba, Lukács Tibor, Cseresnyés Péter és Hordós Krisztina Rita, a kivitelező Le-Ko Kft. ügyvezetője a fogorvosi rendelő avatásán
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az avatáson részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is. Cseresnyés Péter arról szólt, hogy a zalai falvak szépen fejlődnek, ezt az ehhez hasonló gyakori események is igazolják. Kiemelte, hogy Pákán az utóbbi években közel 200 millió forintot tudtak a falu fejlesztésére fordítani, de több településre is igaz, hogy utak, járdák, iskolák, orvosi rendelők, közintézmények újultak meg, ami annak köszönhető, hogy a kormányzat kiemelt figyelmet fordított a vidék Magyarországára, hazai, például a Magyar falu programból származó és európai uniós forrásokból számos kisebb-nagyobb beruházás valósulhatott meg.

Bene Csaba is gratulált a fejlesztésekhez, melyek – mint mondta – szükségesek ahhoz, hogy megmaradjon a népesség a falvakban, s hogy felkeltse a kistelepülések iránt a beköltözést fontolgatók érdeklődését. A rendelőt Németh Csaba plébános áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában