Frissen Zalából

2021.08.17. 07:00

Energiatakarékos és akadálymentes lett a csonkahegyháti fogorvosi rendelő

Hét település közel két és fél ezer lakóját szolgálja az a beruházás, amelynek eredményeképpen a fogorvosi rendelő megújult.

Arany Gábor

A felújított csonkahegyháti rendelőben dr. Németh Miklós, Vigh László, Kustán Gyula és a kezelésre váró Szalay Gergelyné Fotó: Arany Gábor

Vigh László országgyűlési képviselő az összefogás szép példájának nevezte a Magyar falu program támogatásával megvalósult felújítást, hiszen a csonkahegyháti fogorvosi rendelő működtetését a székhely mellett további négy község – Dobronhegy, Milejszeg, Németfalu, Pálfiszeg – finanszírozza, hasonlóan az iskola, az óvoda, valamint a háziorvosi rendelő és a főzőkonyha fenntartásához. A képviselő hozzátette, a három éve indult Magyar falu programban szeretnék minden településen az alapvető infrastruktúrát megújítani. Ennek érdekében az eredetileg négyéves időtartamra tervezett programot tíz évre hosszabbítják meg. Emellett további településfejlesztési programokkal segítik az önkormányzatokat, jelezte.

A felújított csonkahegyháti rendelőben dr. Németh Miklós, Vigh László, Kustán Gyula és a kezelésre váró Szalay Gergelyné Fotó: Arany Gábor

A hétfőn megtartott átadás alkalmából Kustán Gyula csonkahegyháti polgármester elmondta, hogy a bruttó 13,8 millió forintos támogatással megvalósult beruházásban lecserélték a tetőszerkezetet és a cserepezést, amire napelemek is kerültek. Az épület külső hőszigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat, a padlóburkolat megújult, valamint akadálymentes bejáró épült, és hasonló kialakításúvá vált a mosdóhelyiség is. A polgármester hozzátette, a már említett öt község mellett Kustánszeg és Becsvölgye lakói is ezt a rendelőt keresik fel.

Az önkormányzati tulajdonban lévő fogorvosi rendelőben érdeklődésünkre dr. Németh Miklós fogorvos arról számolt be, hogy kezdeményezésére alakították át a fűtési rendszert, megszüntetve a gázfűtőtesteket. Ehelyett klímaberendezés látja el a helyiségek temperálását, és ez a napelemek miatt lényegesen gazdaságosabb a korábbinál. Mint mondta, e megoldásról előzetesen szakemberekkel egyeztetett, és a kivitelezés költségeihez is hozzájárult. Hasonlóra már volt példa, mert pár évvel ezelőtt ő finanszírozta a rendelő berendezését, belső felújítását is, most pedig a bútorzat cseréjét is vállalta, tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában